Na 7 maanden Ozempic: how it's going...

Ondertussen zijn we meer dan 7 maanden na de start van mijn Ozempic kuur en krijgt ook de media meer en meer belangstelling. Zo stond ik net in Het Nieuwsblad (krant + online) met een mooi artikel!

Zeggen dat het een succes is, en écht werkt voor me, is zacht uitgedrukt!
Ik ben ondertussen meer dan 22kg afgevallen, naar 63,8kg. Een BMI verbetering van 33 naar 24,6! Van obesitas naar gezond! Niet skinny, geen onrealistische wensen op dat vlak, gewoon gezond. Van maat XL naar S/M. Van een te hoog cholesterol, naar normaal cholesterol. Van afwijkende bloedwaarden, naar gezonde waarden. Van niet op de foto durven naar shinen op de foto. Van depressief zijn naar zelfverzekerd zijn. Van cravings & constant denken aan eten & bijkomen naar niet meer nadenken over eten. Van zelfhaat tot zelfliefde.

Niet enkel lichamelijk heeft Ozempic een rol gespeeld, ook het mentale aspect is dus niet te onderschatten. Jezelf terug goed voelen in je vel, je mental health dus, is zo’n belangrijk onderdeel van de strijd tegen de kilo’s. Het is moeilijk om dit gevoel te beschrijven aan mensen die niet dezelfde strijd voeren tegen de kilo’s. Jezelf niet sexy meer voelen, amper op de foto willen staan, je schuldig voelen bij elke hap die je neemt. Het feit dat dit allemaal weggevallen is, doet me ook mentaal veel lichter voelen.

Maar, wat nu? Eind deze week heb ik een nieuwe afspraak met mijn huisarts om vervolgstappen te bespreken, en ik hoop op een eenduidig antwoord. In de literatuur zijn er nog niet zoveel onderzoeken te vinden, uit 1 bleek dat veel mensen nadien terug bijkomen. Hopelijk komt er voor mij en zovelen met me, een eenduidig antwoord en advies: what’s next… And I’ll keep you posted!