Mijn ideale sport: burlesque!

“Pam, je moet meer sporten. Een half uurtje per dag normaal.” Daar zit ik, met mijn druk programma, helemaal niet aan. Meer te voet doen ofzo? Hmm, ik woon bijna in mijn auto. Dus, wat doe je dan? Dan zoek je sporten die je leuk vindt.

Ik dans graag. Echt waar. En niet alleen op een podium op een feestje. Ook gewoon thuis, bij een leuk liedje op de radio of terwijl ik (als ik dat ooit eens doe) m’n afwas doe. Ik heb ooit al buikdansen, cheerleaden, paaldansen en salsa gedaan. Voor mij geldt dus de regel: hoe gekker, hoe liever. Mijn nieuwe uitdaging? Burlesque.

Hoe kom ik daar nu weer bij vraag je je wellicht af? Simpel, een goede vriendin Saar is echt supergoed in dansen, en she’s a retro queen. Dus burlesque leek me een voor de hand liggende keuze. We gaan dus niet alleen een act volledig op poten zetten, we doen dit van scratch, en gaan ook zelf de kleren maken . Een super uitdagend projectje dus. Vooral als je weet dat mijn cheerleader dagen al een tijdje achter me liggen en mijn lenigheid ook niet meer is wat het geweest is.

Dinsdagavond voor de eerste keer samen getraind. Om een tipje van de sluier op te lichten: ‘Welcome to Pamlee airlines, get comfortable, sit down and relax’. We hebben al een stukje van onze act bedacht, het concept en een aantal passen. Ook over het outfit zijn we al aan het brainstormen. Zal superleuk worden!

Alleen… Saar drilt me nogal. Elke dag zou ik mijn lenigheidsoefeningen moeten doen. Elke dag. Ze is eigenlijk nog strenger dan mijn coach Frouke. We’ll see about it Saar.

Ik krijg verder regelmatig de vraag wat ik dan zoal eet. Als ontbijt nam ik een chocolade drank, een reep als snack, als middagmaal julienne-bloemkool soep (zelf gemaakt.. flink hé Frouke!) met Kyalin beschuiten en een Bocconcino als snack.

24.png

Als avondmaal heb ik samen met Saar gekookt: blinis met verse gestoofde groentjes. Heel lekker, maar de volgende keer combineer ik die blinis met Philadelphia light, gerookte zalm en uitjes. Lijkt me superlekker, aangezien die blinis een citroensmaak hebben.

Dus, bij deze wil ik Saar ook eens extra bedanken voor de steun en aanmoediging (en op voorhand voor het geduld dat ze met mij zal moeten hebben wil ze me de fijne kneepjes van het burlesque dansen aanleren).

23.png