Partygirl on water

17.png

Vandaag afspraak 2 met m’n coach Frouke. Qua gewichtsverlies best wel goed: -2kg op een weekje. Ze mikken normaal op 1,5kg à 2kg per week, dus perfect op schema.

En dan volgt het gesprekje: de evaluatie van de eerste week. Qua voeding doe ik het vrij goed: geen ‘zondes’ gepleegd: me mooi aan de regels gehouden. Geen koolhydraten of vetten gegeten. Het enige wat me parten speelt is mijn sociaal leven. Je moet namelijk weten: ik ben nooit thuis.

Dat is de afgelopen week al op donderdag begonnen door eerst naar een toneelstuk te gaan. Op vrijdag had ik afgesproken met een aantal goede vriendinnen in mijn stamcafé Plan B. Van Frouke mag ik in het weekend een glas cava drinken. Oef, toch iets. Vrijdagavond een gezellig avond (tot 4u weliswaar) gehad en niet echt zo’n probleem gehad om de alcohol te laten staan.

16.png

Zaterdag was een moeilijke dag: overdag van de ene afspraak naar de andere gelopen, met amper tijd om te eten. Gelukkig bestaan er ook proteïnerepen en shakes waar ik geen werk aan heb en die ik in m’n auto kon opeten. ‘s Avonds had ik eerst een etentje met vrienden op restaurant. Als iedereen een voorgerecht neemt, wat doe je dan? Juist, dan neem jij een slaatje. Zo eentje waarvan je zorgvuldig de mozzarella aan de kant schuift wegens te vet. Als hoofdgerecht had ik weinig keuze: we zaten in een pizzeria (thans guys, uitstekende keuze: pizza is toch zo light hè) en het enige slaatje op de kaart had ik al als voorgerecht genomen. Gelukkig had ik al de ‘restaurantgids’ van Kyalin doorgenomen en wist ik dat ik ook gegrild mager vlees mocht eten. Dus, ik nam de gegrilde steak, met een slaatje. Zonder frietjes. mijn innerlijk dikkertje weent nu. toch: de steak is lekker.

Maar dan komt het moeilijke deel van de avond: het feestje van het jaar, Goodlife! Tickets enkel op uitnodiging. Geen fuif vol 16-jarigen, integendeel. Vooral mid 30. I like. Single, remember… Dresscode was ‘Black, gold or wild’. Iedereen wist natuurlijk al waarvoor ik ging gaan, nl wild. Zo ben ik namelijk wel een beetje, wild.

15.png

Ik feest graag, en zaterdagavond was geen uitzondering. Maar uitgaan op water, dat is nieuw voor me. Niet dat ik anders zat rondloop (oké, misschien soms een beetje tipsy), maar alcohol is eigenlijk een gewoonte geworden. Een etentje wordt gecombineerd met een glas wijn, een feestje met een flesje cava etc. Dus, Goodlife op water. Beetje bizar. Grappig ook wel. Je onthoudt om te beginnen alles. Believe me: tonnen bewijsmateriaal hou je eraan over. Soit, ik had duidelijk geen alcohol nodig om me te amuseren of om te blijven ‘plakken’. Het werd half 7. Beestig feestje (duidelijk passend bij m’n outfit), te korte nacht.

Zondag had ik namelijk de Nieuwjaarsdrink van stad Gent. Lees: ik werd wakker gebeld om 11u met de vraag waar ik bleef. Na amper 4 uur slaap, sleepte ik me uit bed om de verschillende vriendengroepen te zien waarmee ik had afgesproken. Ondanks moeheid werd het een supergezellige middag waar we met een groepje afsloten in ons stamcafé Plan B. Daar zaten we rond de open haard, liedjes te zingen. Denk aan scoutsuitstappen, kampvuren, kerst en Nieuwjaar in een, maar veel beter. Het soort spontaan feestje dat gewoonweg geweldig is. Zo’n middag was het.

Al bij al had ik een fantastisch weekend! Van sommige vrienden krijg ik echt wel steun. Thanks voor de leuke berichtjes die ik al gekregen heb. Thanks aan Didier om op de Nieuwjaarsreceptie kerstomaatjes als hapje voor mij mee te brengen. Thanks aan iedereen die me drank bracht en m’n vraag naar water respecteerden (ook al keken sommige vreemd op). Minder merci aan m’n collega’s Ward, Vincent en Toon. De sleutelwoorden hier zijn cake, chocolade en gemene mailtjes. Mijn wraak zal zoet zijn jongens!

 

14.png