Binnenkort in Het Laatste Nieuws (regio Gent): moi

“Pamela, als je zo doorgaat, word je ooit eens BV”. Dat zei mijn moeder toen ik haar vertelde dat ik gecontacteerd was door een journaliste van Het Laatste Nieuws voor een interview over mijn blog. Je moet namelijk weten dat ik in oktober kandidaat was voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Mijn campagne werd toen ook opgepikt door verschillende kranten en zelfs door P-Magazine en werd relatief positief onthaald. Algemene opmerking was toen ‘opvallende en gewaagde campagne, maar met inhoud’. (Wie deze artikels wilt terugzien, kan een kijkje nemen bij 'marketing, media & politiek - gemeenteraadsverkiezingen).

Dus, in de media komen is niet helemaal nieuw voor me, maar om nu te zeggen dat ik de ambities heb om BV te worden? No thanks. Ik heb ooit nog gewerkt op de marketing van de Story. Toffe job, toffe redactie… maar om zelf opgejaagd wild te worden? Daar bedank ik vriendelijk voor.

Deze campagne en dus het bijhorende Kyalin dieet, doe ik om drie redenen:

 • Om terug een gezond BMI te hebben. BMI van 27,5 met gewicht van 71,5kg als je 1m61 bent is niet gezond. Punt.
 • Omdat ik dit een fantastische uitdaging vind: niet alleen hou ik een blog bij, ik maak reclame voor een merk. Ik ben marketeer. Ik vind zo’n dingen leuk. Ik ben graag actief op facebook & twitter.
 • Om terug in mijn kleren te raken. Tis crisis voor iedereen ze.
 • Zie je dus welke er niet instaat? Juist, bekend worden.

  Maar, het interview dus: leuk hoor. Gewoon vertellen wat ik doe en waarom ik het doe. Wat de reacties zijn. De journaliste Sabine had mijn blog ook gelezen, dus het was een geanimeerd en vlot gesprek. ’s Avonds afgesproken met de fotografe om een foto te nemen. In een café. Met een glas water. Je kan je wel inbeelden hoe vreemd de mensen in het café opkeken? Het interview vind je (normaal gezien) terug in Het Laatste Nieuws nu zaterdag, maar enkel in en rond Gent had ik begrepen.

  Wat zijn de reacties nu eigenlijk? Algemeen gezien heel positief. Ik krijg berichtjes van vrienden met de melding ‘ik hoor je/je spot/de Kyalin spot elke dag op Q’. Of, kijk eens welke banner ik te zien krijg op mijn facebookwall. M’n omgeving is er dus ook wel mee bezig. Iets wat op zich wel ongelofelijk vreemd is voor me.

  Binnenkort wordt het trouwens nog erger: dan komt de tv-spot op tv. Even goed lachen? Bekijk dan de volgende spots:

  7sec spot –> TV spot (VTM vanaf 19 februari te zien)

   

  20 sec –> voor blog, PR & facebook

  Daarnaast krijg ik veel steun van vrienden en vriendinnen. Hierbij denk ik vooral aan Saar, Thomas, Didier en Charlotte, die me bellen en sms’en of speciaal rekening houden met m’n dieet. Thanks! Maar ik denk zeker ook aan de talloze reacties op m’n foto’s, blog en op m’n facebookpagina. Echt hartverwarmend. Dit dieet is niet langer iets wat ik voor mezelf doe. Ik doe het ook voor alle mensen die zich herkennen in m’n verhalen en weten dat er talloze vrouwen zijn die met hetzelfde probleem worstelen.

  Voor jullie sluit ik trouwens af met een geweldige tip: corrigerend ondergoed. You know why? De reacties van de fotografe was gisteren ‘Jij bent helemaal niet te dik, je lijkt te slank op die foto’s, mensen gaan niet vinden dat je moet afvallen’. Dank je wel aan de producenten van corrigerend ondergoed.