Prinses Pamela?

Wat de droom van elk klein meisje is, heb ik zaterdag eens ‘in het echt’ meegemaakt. Ik ben in een echt prinsessenkleed naar een bal geweest. Ik mankeerde eigenlijk alleen glazen muiltjes waarvan eentje net iets te groot was.

Alles is (zoals steeds het geval is) begonnen met de juiste voorbereiding. Bij mij was dat gaan shoppen. O ja, soms kan ik echt een girly-girl zijn. Zaterdag was die dag. Dus, eerst gaan shoppen achter een kleed voor het Venetiaans Bal, georganiseerd door JCI Antwerpen. Ik huurde een kleed, in goud, inclusief hoepelrok. Mijn haar krullen en opsteken, make-up opdoen en juiste accessoires kiezen… and I was ready to go!

Het bal ging door in kasteel Den Brandt in Antwerpen. Antwerpen. Bijna een uur rijden dus. Met een hoepelrok. Shit. Niet evident. Zo getuige de foto hieronder. Tip: niet zelf rijden. Echt.

34.png

Maar, dan kom je daar toe in de straat van het kasteel, je stapt uit je auto (die aan de straat geparkeerd staat) en ziet iedere passant staren. Beetje bizar, maar he, so would I. Eenmaal in het kasteel voel je je 100% ‘thuis’. De mensen die zich niet verkleed hebben voelen zich eerder slecht op hun gemak.

Het heeft wel iets hoor, rondlopen in een ruisend kleed, met zo’n hoepelrok. Je voelt je er enorm vrouwelijk door. Niet dat ik daar anders problemen mee heb. 

Maar eerlijk gezegd: ik heb altijd geweten dat mijn figuur beter zou passen bij die mode dan de huidige. Ik heb echt een klassiek zandloperfiguur, met de heup/taille ratio van 0,7 (Ooit onder andere hierover m’n thesis gemaakt.) Dus, de mode waarbij die taille wordt ingesnoerd en m’n borsten goed uitkomen en m’n heupen er niet toe doen… It’s my thing! Maar oordeel gerust zelf op onderstaande foto.

Het was een leuke avond. Echt een aanrader zo’n verkleedfeestje 

33.png
32.png

Ondanks het diëten. Het suckt natuurlijk wel om niets te kunnen drinken, maar aangezien ik nog ver moest rijden (in de sneeuw!) was dat eigenlijk niet zo moeilijk. Onder zo’n omstandigheden drink ik sowieso niet… En natuurlijk is het altijd super om complimentjes te krijgen dat je er (dankzij je reeds verloren kilo’s) echt goed uit ziet.

Ps. Kleine overwinning… De maat van dit kleed was een S