Met vallen en opstaan

Dag 3 van het snowboarden. Pijnlijk. Uit bed komen valt me zwaarder dan blootsvoets op ijs lopen. Elke spier in mijn lijf doet pijn. Inclusief de spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Daarnaast sta ik op dieet. Op skireis. Ik ben echt het zonnetje in huis, trust me.

Het diëten lukt een beetje zoals het snowboarden: met veel vallen en opstaan. Is m’n eerste keer dat ik snowboard moet je weten. Ik ben dus een van die irritante mensen waar skiërs zo op vloeken. Sorry daarvoor. (behalve tegen de Hollanders, jullie sucken nog meer dan ik).

Maar, ook al kan je slecht skiën of boarden, den aprés ski is de max… Ahja, juist, dieet. Cola light dus, terwijl de andere 5 Weisbier etc drinken.

De eerlijkheid gebiedt me te vertellen dat ik al ‘gezeurd’ heb. Hier leven als een monnik is onbegonnen werk. Dus Frouke, noteer maar al dat ik de afgelopen dagen al een aantal glazen cava, zelfs ne wodka-appelsap, wat kaas en een vettig worstje gehad heb. Daar staan ze hier namelijk voor bekend. Vettig eten. Ik kook zelf vaak (onmogelijk gezond volgens m’n reisgenoten), waarbij ik er natuurlijk op let, maar even strikt als thuis… Impossible.

Aan de andere kant: ik verbrand heel veel calorieën. Al dat vallen en rechtklauteren… Je gelooft nooit hoeveel me dat uitput!

Soit, ik ga nog ne piste doen! Cheers