Een leven opbouwen in Buggenhout...

Raak je er een beetje aan gewoon? Dat is zowat de meest gestelde vraag tegenwoordig. "Waaraan?" denk je misschien. Wel, aan het wonen in Buggenhout.

Wie mijn blog nog niet volgde, vindt dit misschien een rare vraag. Je moet namelijk weten dat ik de afgelopen 12 jaar in Gent woonde. Ik groeide op Nieuwpoort, en wist al snel dat ik graag in een stad wilde wonen. Gent was dus een verademing, een bruisend nieuw bestaan. 12 jaar. Een era waarin ik student was, mijn eerste job krijg, verliefd werd, maar evengoed m’n hart brak.

En toen leerde ik Roel kennen. De jongen van Buggenhout. Diegene die ik zo graag zie dat ik m’n geliefd Gent heb opgegeven. Ik woon nu officieel van januari in Buggenhout. Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuw leven.

Maar vooral: gaan wonen in een streek waar je vrijwel niemand kent, amper de dichtstbijzijnde bakker kent (ik weet eigenlijk enkel een broodautomaat staan & ken m’n weg naar de Delhaize/Lidl) en geen eigen vriendenkring hebt. Je moet weten, ik ben nogal een onafhankelijk wezen. Dus vind ik het idee dat ik enkel de vrienden van mijn lief ken nogal beklemmend. Dus, ik probeer me in m’n nieuwe stad te ‘smijten’.

Ik ben lid geworden van de lokale Open Vld-afdeling. Niet onwaarschijnlijk aangezien ik actief was in de Gentse Open Vld. Ik ben zelfs al direct aangesteld als webmaster. Bij Jong VLD Buggenhout ben ik ook vrijwel direct in het bestuur opgenomen. Ook weinig verwonderlijk aangezien ik communicatieverantwoordelijke ben van Jong VLD Nationaal. En natuurlijk helpt het wel dat Roel penningmeester is bij beide afdelingen. Dus, politiek engagement: check!

Vanuit m’n politiek engagement en gezien mijn gigantische passie voor boeken, ben ik vanuit de Open Vld afdeling aangesteld als lid van de raad van beheer van BIB en GC De Pit. Aangezien ik in Gent lid was van de Raad van Bestuur van Circa/Cultuurcentrum en lid van de Algemene Vergadering van het SMAK, heb ik het vertrouwen van onze Open Vld-afdeling gekregen. Dus, sociaal engagement: check!

En, omdat ik toch wel een beetje een eigen (lokale) vriendenkring wil opzetten, ben ik lid geworden bij de Golfclub Krokkebaas in Buggenhout. Ja, Roel speelt ook golf (zo makkelijk is het niet om een leven volledig los van m’n lief op te bouwen), maar het leuke bij golf is de toegankelijke, toffe bende die ik daar heb leren kennen. Jong en oud verbroederen na een wedstrijd en ik kom er altijd met veel plezier. Ik ga opnieuw les nemen (vorig jaar nam ik 1 maand een testmaand en behaalde ik m’n theoretische & praktische proeven, maar mijn baanexamen moet ik nog afleggen) en vlieg er terug met volle goesting in!

Mijn tips dus voor iedereen die net is verhuisd of vindt dat zijn/haar vriendenkring wel wat breder mag:

  • Word lid bij een lokale (politieke of sociale) vereniging
  • Ga bij een lokale sportclub. Dat kan voetbal, verdedigingssport, groepslessen dans etc zijn. Maar, je leert pas mensen kennen als je buiten komt.
  • Indien je kinderen hebt (wat bij mij dus nog niet het geval is), kan je bij de ouderraad, schoolraad etc gaan. Je leert er niet alleen meer bij over het reilen en zeilen op de school van je kind, je zal ook ouders leren kennen, die kinderen hebben waar jouw kinderen misschien goed mee bevriend gaan raken.
  • Kom buiten. Ga eens iets drinken. En praat met mensen. De beste manier om nieuw volk te leren kennen. In Gent had ik mijn vast stamcafé Plan B, en eerlijk gezegd, dat mis ik wel in Buggenhout. Daar zal ik duidelijk eens m’n werk van moeten maken!

Maar, om dus op de vraag te antwoorden die iedereen me stelt: ja, ik ben aan het wennen aan een leven in Buggenhout. Hoe kan het ook anders als ik nog steeds elke dag opsta met een glimlach op m’n gezicht omdat ik besef hoe graag ik Roel zie. En hij mij. I enjoy life everyday more and more. En binnenkort gaan we onze tuin aanleggen. Ik kijk er al naar uit! En zeker naar de BBQ’s en feestje die we er gaan doen! Want, het is niet omdat ik ben verhuisd dat ik mijn vrienden niet meer zie. Ik vind wel redenen om die naar Buggenhout te lokken!