Ik krijg keuzestress.

Vandaag is eindelijk de dag waarnaar ik toegeleefd heb: 7 januari, de dag van mijn eerste gesprek met m’n Kyalin coach. Na een aantal weken me geestelijk voorbereiden (Geen alchol! Geen snoep!) ben ik er klaar voor!

We beginnen met het overlopen van tal van vragen over medische toestand, leef- en eetgewoontes. Daar knelt direct het schoentje: ik heb een druk leven, koken doe ik amper en eten doe ik vooral op mijn werk (bedrijfsrestaurant) of onderweg, in de auto. Tel daarbij nog eens een druk sociaal leven met deze maand een 4-tal nieuwjaarsrecepties, dan merk je direct waar mijn grootste uitdaging zal schuilen. Ik ben een gezelligheidsmens: ik eet graag & drink graag met vrienden. Dus, 4 maanden zonder een druppel alcohol wordt een uitdaging. En vinden m’n vrienden best wel leuk, want nu is er altijd een bob!

Nu, de eerste weging. 70.5 kg. Beetje veel voor een meisje van amper 1m61 groot. Vocht en spieren zitten op een goed niveau, vetgehalte is nogal veel. Big surprise. Not. Maar daar doen we het voor hé.

7.png

Het programma: fase 1 is de afslankfase. Ook wel de strengste fase. Hier mag ik enkel 4 à 5 eiwitporties per dag combineren met groenten en mager vlees/vis. Alle koolhydraten en suikers zijn verboden. Gelukkig krijg ik de vrije keuze uit de talloze Kyalin producten. Deze variëren van soep, chocoladedrankjes, omeletten, maar ook ijs, koekjes enzovoort. Zou moeten lukken denk ik zo. Mijn coach Frouke is echter een ‘strenge’ dus we beperken de ‘snacks’ in mijn huidig programma.

6.png

Thuis aangekomen bekijk ik m’n gekozen producten even en leg ik de dingen klaar die ik morgen mee zal nemen naar het werk. Spannend.

5.png