Ai…

Help! Ik heb de laatste tijd niet meer het gevoel dat ik op dieet sta. Het is verleidelijk om, wanneer je al mooi bent afgevallen, de teugels te vieren. Na een weekje waarin ik teveel gelegenheden had om lekker te eten, dringt het tot me door dat ik maar een maand meer heb. Dus, in 1 maand tijd wil ik nog 4kg kwijt. Dit wordt moeilijk! Gisteren dus serieuze wake-up call gehad en nu weer 100% streng bezig. Zal nodig zijn!

Maar… ik wil jullie toch m’n leuke week niet onthouden, dan zal je waarschijnlijk wel snappen waarom ik het zo moeilijk had!

Eerst en vooral ben ik vorige maandag op restaurant geweest. Dinsdag ben ik na een meeting nog iets gaan drinken met een VLD-collega Liliane (a.k.a. Lily, waarmee ik ook op skireis ben geweest). Diezelfde avond was er een cantus van mijn oud studentenclub, de Rodenbach, waar ik een aantal jaar geleden praeses was. Ik heb me heel zwaar ingehouden (ben met opzet met de auto gegaan, omdat ik dan niet drink), dus op gans de avond heb ik me beperkt tot 2 glazen (en een literfles water), dit tot grote teleurstelling van mijn propraesidium dat graag een zot feestje wilde bouwen. Sorry jongens, maar ik moest de dag nadien om 9u in Brussel zijn voor een congres van Jong VLD.

75.jpg

 Dat congres was wel leuk en interessant, maar weinig dieetproof: broodjeslunch! Ach, voor de rest niet gesnoept ofzo, maar goed is het niet. Erna had ik helaas een verjaardagsfeestje, waar ik rechtstreeks (lees: zonder te eten) naartoe ben geweest. En wat vind je op een verjaardagsfeestje? Juist: drank en hapjes. Zucht.

Donderdag had ik een debat van Jong VLD Gent. Die dag heb ik wel goed op m’n eten gepast. Zaterdag was een extreem moeilijke dag! Ik mocht ‘s middags brunchen bij de Flemish Foodies in Het Gouden Hoofd in Gent, dankzij De Morgen. Wie Kobe, Jason en Olly nog niet kent: wel, je mist iets! Die gasten kunnen koken! Niet normaal. Het zijn dan natuurlijk ook sterrenchefs 

Hieronder een indrukje van al het lekkers (14 gangen!!) dat we mochten verorberen. Tja… als er nu 1 gelegenheid is dat je niet op je lijn let…

74.jpg

Echt waar, ik was overtuigd dat ik de rest van het jaar geen eten meer zou willen. Helaas ging ik erna helpen taarten bakken voor de babyborrel van Stephanie, die de dag erna plaatsvond. Weeral niet mijn beste plan ooit. 21 taarten. 21! Denk aan biscuits, applecrumble, chocolademousse, tiramisu, chocoladetaart, breseliennetaart… Heel veel taarten. Veel te lekker ook!

73.jpg

Onnodig te zeggen dat ik de zondag op de babyborrel wel eens een paar hapjes genomen heb zeker?

Anyway, vandaar dus de wake-up call. Terug naar het dieet.

Maandag alvast mooi gestart: als ontbijt een shake (geen tijd voor een uitgebreider ontbijt), in de middag een slaatje met krab en een stukje bruin brood (moet 1 portie koolhydraten inbouwen), in de late middag een potje fruit en ‘s avonds een foccacia van Kyalin, toastjes van Kyalin en een bocconcino. Dit aangezien ik rechtstreeks van m’n werk achter een nieuwe bril ben geweest (ja, m’n oude 2 heb ik gebroken) en daarna naar een vergadering van Jong VLD Gent.

En dit wil ik jullie zeker niet onthouden, al was het maar om eens goed te lachen:

72.jpg