One lucky girl

 Ja, ik sta op dieet. Of dat probeer ik toch. Al meer dan 3 maanden. Heftig is het wel. Mensen die diëten makkelijk noemen hebben dit duidelijk nog nooit gedaan. Het moeilijke van diëten is dat eten ten eerste levensnoodzakelijk is, ten tweede een sociaal gebeuren is en ten derde dat het zo verdomd leuk is. Ja, ik eet graag. Heel graag zelfs! Een goed stuk rood vlees, verse knapperige groentjes, een stukje chocolade dat smelt op je tong (om maar van ijs te zwijgen wanneer het warm is). God wat mis ik het om te snoepen. En niet enkel tijdens de periode van de maand (ook al zou ik dan een fortuin geven voor een stuk chocolade), maar gewoon als onderdeel van m’n sociaal leven. Natuurlijk, de eerlijkheid gebiedt me om toe te geven dat ik ondertussen een stuk minder strikt dieet. Vrij normaal als je zolang bezig bent. Het leuke is wel dat ik merk dat het Kyalin dieet werkt: ik ben al mooi afgevallen en zit terug op alle normale waardes (zowel van gewicht, vetmassa en BMI), maar dat betekent ook dat de laatste kilo’s zo moeilijk zijn!

Ik moet eerlijk toegeven: ik voel me super! Ik krijg massa’s complimentjes, ik pas terug in 36 (kleedjes) – 38 (broeken) en ik voel me fit. Ander aspect van het dieet dat werkt is het feit dat ik een gezondere levensstijl heb. En dat ik er meestal weinig last mee heb om die gezonde keuzes te maken. Ik eet fruit (vroeger zelden) met veel smaak, ik ontbijt (jaja!) en kies bewuster voor slaatjes. Het moeilijkste is wanneer ik op restaurant moet en een reeds geselecteerd menu krijg. En helaas komen zo’n situaties wel vaak voor in mijn leven: receptie van het werk (net na het werk) waar broodjes geserveerd worden, chique 4-gangen diner van Belgovino, spaghettifestijn van Jong VLD Buggenhout (Roel, de jongen met wie ik aan het daten ben, zit daar namelijk in het bestuur, dan kan ik moeilijk passen he), voorjaarsetentje van Open Vld Gent Noord-Oost (zit daar zelf in het bestuur) etc.

Gelukkig heb ik ook toch wel 1 dag zelf kunnen koken! Pasta van Kyalin, met gebakken appeltjes, light room, scampi, champignons en currypoeder. Super lekker én light! En, voordeel is dat je het ook kan maken voor je partner die niet aan het diëten is: je kookt 2 soorten pasta. Dat de saus light is, merkt geen kat! De restjes heb ik de dag nadien wel kunnen meenemen naar het werk, dus toch 2x zelf gekookte maaltijd. Een andere aanrader: groentjes uit de diepvries! Ik heb er een 5-tal soorten liggen, waarmee ik wokgerechten en soep maak.

Een paar lichtpuntjes deze week:
* ik heb al verteld dat ik eigenlijk een emo-eter ben. Wel, nu ik terug aan het daten ben, heb ik daar helemaal geen last meer van. Integendeel: ik ben happy, want we hebben een goede klik en amuseren ons supergoed!
* ik sport meer. Ben zelfs gaan wandelen in het bos in Buggenhout 
* zondag opnieuw een kartingwedstrijd gehad, georganiseerd door Plan B. Was supertof! Kenneth & ik zijn 5e geworden, op 12e teams. En als je kijkt naar het aantal gemengde teams (man-vrouw), hebben we enkel Lien & Thomas (die meedoet aan wedstrijden) voor ons moeten laten. Inspannend (mijn spieren!), maar echt geweldig. Vooral…. Toen ik toekwam op de karting was er een zotte verrassing: een ganse groep had een t-shirt aan met de tekst ‘Ik steun Pamela’. Was enorm verbaasd en was er echt door aangedaan.

71.jpg

Vandaag had ik mijn wekelijkse afspraak met Frouke. Qua gewicht blijf ik stabiel, maar ben wel 1,2kg in vet kwijt sinds vorige week. Ik zit nu op 6,1kg puur vet verloren, wat op zich wel goed is.

 

70.jpg

 Maar, as always, volle kracht vooruit… Met vallen en opstaan, mijn doel is in zicht, dus ik blijf ervoor gaan (ook al zijn die laatste kilo’s zo f**king moeilijk!)