Keep on smiling!

 Weet je wat typisch is eenmaal je afgevallen bent? Dat je opeens een stuk meer fierheid en ja, zelfs ijdelheid in je hebt. Mijn portefeuille kan ervan meespreken. Ik heb hele leuke kleedjes (size 36!) gekocht, iets waar mijn bankrekening me stilaan voor haat vrees ik, maar onlangs had ik ook het geluk om een bleaching te winnen op de Goed Gevoel Ladies Fair. 

Anyway, een professionele bleaching bij de tandarts kost al snel 400 à 450 euro, dus je kan je wel inbeelden hoe happy ik was toen ik het telefoontje kreeg van Glamsmile!

Ik had me al eens geïnformeerd over bleaching, en ik kende dus de pro’s en con’s. De voordelen zijn (obviously) een witte glimlach. Nadelen zijn de kostprijs, het is niet permanent en je tanden kunnen er gevoelig door worden. Ik stapte dus met een bang hartje binnen bij de tandarts, want ik had ook een afspraak gemaakt om mijn volledige gebit nog eens onder de loep te nemen.

Eerlijk: ik ben een problematisch geval als het op tandartsen aankomt. Ten eerste knarsetand ik ’s nachts, waardoor ik al 4 kiezen heb moeten laten ‘ontzenuwen’ (aka wortelkanaalbehandeling). Honestly, ik vind zo’n wortelkanaalbehandeling een echte horror! Echt waar. Denk aan de film ‘The Dentist’, vermenigvuldig het gevoel dat je bij die film krijgt met 10 en dan kom je bijna uit aan hoeveel ik het haat om naar de tandarts te gaan. Niet alleen doet het pijn, maar vooral het luisteren naar het boren, vijlen, schaven etc maakt me gek!

Anyway, op naar de tandarts. Op het eerste zicht alvast geen gaatjes (oef!), maar die tandplak must go. Iets waar mijn gebruikelijke tandarts weinig tot geen waarde aan hechtte, ook niet toen ik erom vroeg. Dit was zonder twijfel de minst leuke fase. Echt pijn doet het niet, maar leuk is het nou ook weer niet. Maar… alles voor die witte glimlach hé!

Bij de tandarts (in tegenstelling tot thuiskits) wordt er gewerkt met een plasmalamp. Het tandvlees wordt volledig beschermd en er wordt een product aangebracht op de tanden. Daarna wordt er in drie sessie van 20 minuten met de bijhorende rustpauze gebleacht. Uiteindelijk ben ik bijna 3 uur bij de tandarts geweest. Het verschil met mijn normale tandarts en Glamsmile merkte ik wel. Waar mijn tandarts heel functioneel kijkt naar ‘hoe gezond zijn je tanden’, keek deze tandarts niet enkel daarnaar, maar ook naar het esthetische: hoe mooi zijn je tanden. Iets wat ik zeker kon waarderen. En, er werd een voor en na foto genomen. Kijk nu zelf naar het verschil: ik ben er alvast superblij mee!

Links voor, rechts & onder: na

Links voor, rechts & onder: na

Nu, een weekje later, zijn mijn tandjes nog steeds niet overgevoelig en krijg ik veel complimentjes over mijn witte glimlach, dus ik ben vanaf nu een grote fan!