En nu?

Ik ben kerngezond! Nee, echt, kerngezond. Vanwaar kom ik daar nu opeens mee af? Wel, ik ben vorige week bij m’n dokter geweest en heb mijn bloed laten testen. Na maanden een proteïnedieet te volgen is dat geen slecht idee. Al was het maar om 100% zeker te zijn dat je nieren geen last gehad hebben van de hoeveelheid eiwitten.

Maar, ik liet m’n bloed dus eens volledig onderzoek. Zowel vitamines als bloedcellen stonden op goed niveau. Cholesterol stond goed. Nieren en lever waren oké. Enzovoort. Daarnaast ben ik vandaag nog eens op een van mijn laatste controles geweest bij Frouke: mijn vetmassa en BMI staan ook goed. Dus: kerngezond moi. En daar draait het in de eerste plaats natuurlijk om.

Ja, ik zie er beter uit nu (eerlijk is eerlijk: overgewicht staat me minder goed), maar ik voel me ook stukken beter. Hoe ik mijn dieet nu eigenlijk evalueer? Wel, in het interview in Flair heb ik het eigenlijk al vrij goed beschreven. Ik merk dat sommige van mijn eet- en levensgewoontes zijn veranderd. Ik eet meer fruit & yoghurt, drink meer water en minder alcohol, eet veel minder koolhydraten en ik leef een stuk bewuster.

De afgelopen week was de eerste week dat ik terug ‘dieetvrij’ mocht leven in 5 maanden. Spannend. Vandaag bij Frouke geweest: 300gr bijgekomen (1kg water!), maar 700gr vet kwijt. Heel goed dus. Ondanks frietjes eten, tripke naar Walibi (denk aan fastfood!) en ijsjes eten (warm weer!), ben ik stabiel gebleven.

Mijn gewicht is al een aantal maanden stabiel eigenlijk: ik volgde dan ook een aangepast schema waarbij ik (afhankelijk van de drukte van m’n agenda) langzaam koolhydraten terug in m’n voeding bracht en de eiwitten verminderde. Niet altijd evenveel volgens het boekje, maar volgens Frouke was dat ook niet verwonderlijk. In het begin vroeg ze nog (beetje naiëf) ‘Heb je deze week iets gepland’, waarop ik standaard gans m’n agenda voor de komende week overliep, waaruit bleek dat er elke dag iets instond. En zelden waren die activiteiten goed voor mijn lijn. Na een tijdje vroeg ze het me trouwens niet meer of het zo was, eerder ‘Wat heb je deze week allemaal te doen?’.

Ik krijg vaak de vraag hoeveel ik nu eigenlijk kwijt ben. Wel, dat schommelt nogal, maar ligt op 8 à 9 kg. Niet de 14kg waar ik oorspronkelijk naar streefde, dat geef ik toe. Waarom niet? Wel, de juiste vraag is eerder: waarom wel? Ik heb nu broekmaat 38. In kleedjes zit ik op maat 36. Mijn BMI is rond de 24, mijn vetpercentage eind 20% (ideaal is tussen 21% en 33%) en ik heb een taille-heupratio rond 0,7 (wat trouwens ideaal is!).  Ben ik mager? Neen. Heb ik het perfecte lijntje? Neen. Zie ik er goed uit? Hell ya! 

Het enige werkpuntje is dat ik nu wel slanker ben, maar ik wil wat strakker staan. Maar dat zal ik enkel bekomen door gezond te blijven leven en te bewegen. Iets waar ik nu wel volop mee bezig ben.

De grootste uitdaging die me nu wacht is om gezond te blijven! Om slank te blijven. En dat wil ik zeker doen!