B-day girl

30.png

“En, hoeveel kilo’s ben je kwijt?”. Dat is zowat het eerste dat iedereen tegen me zegt. Dat, en “amai, je ziet het echt al in je gezicht”. Ondertussen denk ik dat mijn kop wel massa’s opgezwollen moet gestaan hebben, aangezien ik dat laatste al zeker 10 keer gehoord heb. 3kg in m’n hoofd dus, minstens. Maar, ik ben die kwijt, gelukkig maar.

Op de vraag “hoeveel kilo’s ben je kwijt”, zeg ik 4 à 5 kg. Hangt eerlijk gezegd een beetje af van de dag. Van die kilo’s ben ik 3.5kg puur vet kwijt. Ook mooi meegenomen.

Maar, eerlijk is eerlijk: het had al meer moeten zijn in 5 weken. Veel is natuurlijk te wijten aan de omstandigheden (restaurantbezoekjes, veel feestjes, 5 nieuwjaarsrecepties, weekje skireis in Oostenrijk en tot slot mijn verjaardagsweekend). Al bij al kan ik dus niet heel ontevreden zijn over het resultaat. Zeker aangezien ik toch al regelmatig gezeurd heb (vettig eten op skireis, cava op de recepties, Turkse pizza & chips op mijn verjaardag etc).

Eerst het leuke deel: mijn verjaardagsweekend. Nope, ik doe niet mee aan verjaardagen. Normaal gezien doe ik aan verjaarweek. Vroeger, tijdens mijn studententijd, viel mijn verjaardag steeds in de feestweek van de VEK (mijn studentenclub). Ik herinner me een magistrale verjaardag, in 2006, toen we eerst in de ochtend een ochtendcantus hadden (deed ik mee op Baileys) en ’s avonds eerst naar de Diamond Games geweest zijn (wedstrijd Clijsters, comeback na een blessure, waarbij ze, indien ze won, aan elke bezoeker een fles cava weggaf) en erna nog een zwaar feestje in de Yucca hadden. Geniale dag was dat.

Nu, 7 jaar later, had ik evenzeer een geweldige (verlengd) weekend. Het begint op Valentijn, want mijn verjaardag is de 15e (en aangezien het donderdag om 12u de 15e wordt…). Op Valentijn ben ik met 3 beste vriendinnen naar een Burlesque show geweest in de Minard (Gent). Leuke show, veel gelachen & gezeverd met de vriendinnen. Erna was er in mijn stamcafé Plan B één van de beste feestjes dit jaar: “Kus mijn kl*ten, Valentijn is voor koppels en malloten”, met als geslaagde affiche “If you see Cupid, bitch-slap that little punk for me, will ya?”. Een overvol café, en iedereen in de mood voor een feestje. I like! Vooral omdat ik de dag erna verlof genomen had op mijn verjaardag.

Om 12u begonnen een aantal vrienden van me ‘Happy Birthday’ te zingen. Is toch altijd een beetje sterven wanneer men zoiets doet hé? Voor de rest wel een hele leuke avond gehad!

Op mijn verjaardag ben ik bij een vriendin langsgeweest, die in haar apotheek Standaert Eveline, een make-up demonstratie gaf. Voor de gelegenheid heb ik mezelf smokey eyes laten aanbrengen. Beetje fel, maar eenmaal je er aan gewoon bent… Niet mis hoor.

Daarna ging ik met een vriend naar een Turks restaurantje (in de Sleepstraat off course). Daar, shame on me, Turkse pizza gegeten, Turkse koffie gedronken en natuurlijk afgesloten met Turkse waterpijp. Hele gezellige middag. Ik ben eigenlijk best wel fan van de Turkse verrijking in mijn stad.

29.png

’s Avonds met vrienden van Jong VLD Gent naar een film geweest, Lincoln. Goede film, ging over het afschaffen van de slavernij in Amerika en over het doorduwen van de ‘Thirteenth Amendment to the United States Constitution’. 100% droog heb ik het niet gehouden: ik ben echt een bleiter bij films. En daar ging m’n mooie make-up. Typisch. Erna natuurlijk nog naar m’n stamcafé Plan B gegaan, waar ik vrienden van vroeger tegenkwam.

Zaterdag was de night of my birthday party! Meer dan 50 mensen zijn komen opdagen: vrienden uit Jong VLD Gent en Open Vld Gent Noord Oost (waarvoor ik in beide besturen de communicatieverantwoordelijke ben). Vrienden die ik tijdens de verkiezingscampagne heb leren kennen. De gastjes die ik op skireis leerde kennen. Vrienden van m’n vorige studentenclub VEK en Rodenbach. Vrienden van het uitgaan. Vrienden van vroeger. En… de vuurdoop van m’n nieuw vriendje. Een heel boeiende avond: veel leuke gesprekken gehad, mooie cadeautjes gekregen en een super toffe avond gehad. Alles was fantastisch, behalve het diëten gedeelte. Dat heb ik eventjes laten liggen.

En nu, met volle moed opnieuw begonnen. Maandag mijn vaste afspraak met Frouke gehad. Afgevallen vergeleken met vorige week, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Gisteren ging trouwens de tv-spot on air. Met als resultaat verschillende berichtjes en mailtjes van mensen die me ‘gezien’ hebben. En met als resultaat dat ik nu perfect de VTM-kijkers in mijn vriendenkring eruit kan pikken 

Wish me luck!