Verleiding all over the place

Diëten is tof. Not. Zeker niet als je vaak buiten komt. Of gewoon maar een job hebt. Of vrienden. Of een lief.

Waarom? Wel, afgelopen week bijvoorbeeld was een collega jarig. Natuurlijk krijg je dan taartjes voorgeschoteld. Thanks Dirk. Heel lief van je, maar no thanks.

42.jpg

Of dan ga je lunchen met je collega. Die wel zin heeft in een stuk chocoladetaart. Ik ook hoor, maar soit. Dat zijn details. No pie for me. Collega Ward is soms echt wel mijn steun en toeverlaat (sarcasm mode off).

41.jpg

Soms denk ik bij mezelf dat het universum een bizar gevoel voor humor heeft. Zo bestelde ik vorige week op restaurant een slaatje (zonder dressing), en krijg ik een slaatje dat baadt in de zoet-zure (of all!) dressing. En dan ben ik echt wel te vriendelijk om het eten terug te sturen naar de keuken. Wel lagen mijn vrienden in een deuk toen ze mijn creatieve oplossingen zagen om de dressing van m’n kip te vegen.

En soms haat je ook je werk. Afgelopen week had ik bijvoorbeeld een ontbijtmeeting (I know, wie komt daar nu bij) bij Pain Quotidien. What the fuck?! Overal brood. Overal. En lekker dat dat ruikt! Mijn creatieve oplossing: roereitjes. Nog steeds niet ideaal, maar alvast geen koolhydraten.

Vrijdag was ook geweldig: een volledige dag opleiding. Inclusief 3 gangenmaaltijd. Zo’n diner dat je voorgeschoteld wordt. Vrij vervelend dus, zeker omdat je omringd bent door 23 mensen die je eetgewoontes niet kennen. Dus, dan zit je te vissen in je eten. En bedank je vriendelijk voor het dessert (in dit geval een vettige bol, vol drank en slagroom… brr).

Zaterdag was ook een topdag. En een dag waarbij je echt wel het gevoel voor humor van god (als die bestaat, wat ik trouwens betwijfel) opmerkt. Het was personeelsfeest van Kyalin zelf (dus van het bedrijf dat mij begeleidt met m’n dieet). Stel je dit scenario voor: je wordt omringt door zo’n 70 coachen, die met argusogen kijken naar alles wat je in je mond steekt. En je krijgt een 4 gangenmaaltijd voorgeschoteld (dessert trouwens afgeslagen). En, de eerste vraag die ik daar kreeg was ‘en, wat heb je vandaag al gegeten? En, iedereen wilt met je op de foto, aangezien je het gezicht bent van de campagne. Seriousley?  Maar, wel een gezellige avond en leuke mensen leren kennen. Maar toch, wel beetje speciaal hoor.

 

40.jpg

Hoe ga ik ermee om allemaal? Wel, zoals ik nu al 2 maanden dieet. Met een aangepast schema. Frouke, mijn coach, is op dat vlak een enorme steun geweest. Het gewone stappenplan bleek met mijn levensstijl moeilijk vol te houden, dus hebben we een aangepast schema opgesteld. Concreet betekent dit dat ik de ene dag in de strengste fase zit, de andere dag niet. We doen gewoon wat werkt in mijn leven. Als ik werk van ‘s morgens 9u, om 19u30 thuiskom en om 20u alweer een nieuwe vergadering heb, wel, dan durf ik wel een shake te drinken in de auto ofzo. Wat maar werkt op dat moment. Ik denk dat dit ook de enorme sterkte is van de begeleiding van een Kyalin coach. Indien diëten zo makkelijk zou zijn, kon ik evengoed een programma online vinden. Net het maken van een programma op maat werkt voor mij en zorgt dat ik het kan volhouden.

Vorige weging was ik 6,5kg kwijt, waarvan 5kg puur vet. Ik zit nu weer binnen mijn normale grenzen, dus vanaf nu wordt elke kilo moeilijker en moeilijker! Mijn BMI zit ondertussen op 25, mijn vetpercentage op 31% (bovengrens is 33%). Mijn spiermassa blijft stabiel op 12,1kg. Dus, ondanks de commentaren die ik soms krijg omdat het ‘niet snel genoeg gaat’, is mijn uitslag vrij goed.

 

39.jpg

En ik merk het al fel aan mezelf. Het regent trouwens ook complimentjes, zeker omdat ik eindelijk terug in kleren raak, waar ik al even niet meer inpaste! Kijk voor jezelf:

38.jpg
37.jpg
36.jpg
35.png

Welk kleedje is jullie favoriet?