Pamela aus Berlin

Donderdagavond ben ik vertrokken naar Berlijn. Na een te lange busrit en een te korte nachtrust (denk aan heel koud op de bus en tussenstops om de zoveel uur. Beetje zoals je in een ziekenhuis wakker gemaakt wordt op de belachelijkste uren), kwamen we toe in de hostel. Ik was er met het LVSV Gent, een liberale studentenvereniging. Beetje vreemd als je bedenkt dat ik er zelf eigenlijk nooit lid van geweest ben. Tot de laatste dag heb ik me dan ook afgevraagd hoe ik er beland was. Maakt weinig uit. Punt is wel: ik heb me super geamuseerd.

Vanaf moment nummer 1, toen Sarah naast me op de bus kwam zitten en een super spontaan meisje bleek te zijn tot het afscheidsmoment zondagavond, heb ik me een deel van de groep gevoeld. Iets waar ik echt blij mee was. De busreis heen was, ondanks de koude, heel plezant: ik leerde snel een aantal meisjes kennen (Sarah, Alexandra en Annelies), waarmee ik ook op kamer geslapen heb (samen met Delphine en Thais). Hilariteit alom op die busrit (zeker toen ze hoorden dat ik ‘Pamela slankt af’ ben). Altijd grappig om de reacties van mensen te zien dan. Nog nooit zo snel een zak chips weten verdwijnen 

Diëten op citytrip bleek (wat ik trouwens al vreesde) niet evident. Het start al bij het ontbijt. Wat mag ik niet eten? Koolhydraten (denk aan brood en aanverwanten), fruit (teveel suiker) en zuivelproducten. Hmm. Wat blijft dan nog over? Juist. Noppes. Dus, ik ben op mijn kamer gebleven tijdens het ontbijt (de eerste dag) en daar m’n puddingske gegeten. De 2e dag heb ik m’n beschuiten gewoon mee naar beneden genomen. Voordeel van een hostel is dat de sfeer wat minder gedwongen is dan op hotel, dus dat kon wel.

Qua snacks viel het ook best mee. Ook al was Pablo zo sympathiek om een lekker uitziende brownie voor m’n neus op te eten. 

De leukste maaltijd was zonder twijfel de vrijdagavond in Hofbräu Berlin. Verklede obers, rondom mij literglazen bier (ikzelf heb dan maar voor de sfeer en gezelligheid een halve liter cola light genomen) en meezingen op schlagers. Zalig gewoon!

Enkele sfeerfoto’s die ik jullie zeker niet wil onthouden:

45.jpg
46.jpg

Zaterdag was een druk dagje: bezoek aan het Pergamon museum, het gedenkteken voor de Holocaust en erna iets gaan eten (Wiener Schnitzel met extra groenten). Erna gingen Pablo en ik eigenlijk de Berlijnse Zoo gaan bezoeken. Helaas bleek de Zoo maar open te zijn tot 17u. Toeval moet nu wezen dat er in de buurt van de Zoo een aantal interessante musea bleken te zijn: het Europamuseum, het Newtonmuseum en… het Erotika Museum. Welke zouden we gekozen hebben? Juist. De laatste. Off course. Hilarisch. Echt. Hier ook wat ‘smaakmakers’.

 

44.jpg
43.jpg

De zaterdagavond afgesloten met een fantastisch optreden van een blues zangeres. Echt wauw! Een reisgenootje heeft hiervan een filmke, dus ik hoop dit binnenkort met jullie te kunnen delen.

Maar, al bij al een fantastisch geslaagde reis dus, zeker niet in het minst te danken aan m’n gezelschap.

Sfeer en gezelligheid: 10/10

Diëten: not really. Eerder opgelet dat ik de koolhydraten beperkt houd. Pakt dus 6/10.

Maar… er nu weer 100% tegenaan he.