Oud jaar, nieuw jaar. Een balans.

1 januari. Het is weer zover. Iedereen slaat je om de oren met nieuwjaarsvoornemens. Waarom doen we dat eigenlijk? Vinden we de overgang naar een nieuw jaar zo symbolisch? Of grijpen we gewoon graag een moment aan om ‘tabula rasa’ te maken?

Wat de reden ook is, ook ik heb de behoefte om even terug te blikken naar 2013 en om mezelf dingen voor te nemen voor 2014.

2013 was een enorm boeiend jaar. Hierbij mijn hoogtepunten op een rij (chronologisch):

1/ De Kyalin campagne: ik was vanaf januari tot mei het gezicht van de dieetcampagne Kyalin (meer info over deze campagne vind je in vorige blogs en hier op mijn site). Een serieuze uitdaging, aangezien ik een echte lekkerbek ben: ik ben er zo’n 10 kg mee vermagerd (helaas ondertussen ook weer wat bijgekomen).

2/ Op 2 februari werd ik verkozen binnen Jong VLD Gent tot communicatieverantwoordelijke en politiek commissaris. Het jaar voordien was ik reeds actief binnen de vereniging en in 2012 kwam ik ook op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Ook hierover vind je meer info op mijn site.

3/ Op 21 april begon ik een relatie met een geweldige gast: Roel. We zijn ondertussen 8,5 maand verder en hebben onlangs besloten om te gaan samenwonen. Daarvoor verlaat ik mijn geliefde Gent en trek ik naar het verre Buggenhout (of zoals sommigen het omschrijven: Metropool Buggenhout).

4/ Op 3 november werd ik verkozen als lid van de Raad van Bestuur van Jong VLD Nationaal. Op 12 november werd ik verkozen tot kernbestuur, als communicatieverantwoordelijke van Jong VLD Nationaal. In die hoedanigheid probeer ik ook overal jongeren (en ouderen) te overtuigen van een liberale visie. Zo ook op het toekomstcongres van Open VLD eind november, waar ik succesvol een standpunt van Jong VLD op de agenda zette.

5/ Midden december kreeg ik de job van Marketing Manager TV Familie/Blik. Na 2,5 jaar op De Morgen heb ik heel veel geleerd. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdaging, maar neem met spijt in het hart afscheid van mijn fijne collega’s op De Morgen.

Natuurlijk is het bij niemand enkel zonneschijn en rozengeur. Voordat ik de liefde vond met Roel heb ik ook een aantal gebroken relaties moeten verteren. Daarnaast af en toe wat gezondheidsprobleemjes gehad. Ook helaas afscheid moeten nemen van een aantal vrienden.

Maar, al bij al was 2013 een goed jaar voor me. Ik ben heel benieuwd wat 2014 zal brengen. 

Een aantal zekerheden & goede voornemens kan ik al meegeven:

1/ Ik word 30! Ja, 30 is een ‘scary-age’. Ik kijk echt niet uit naar het moment waarop ik officieel geen twintiger meer zal zijn. Nu al kijken mensen me soms vreemd aan als ik mijn leeftijd verklap. Dit zal er niet op verbeteren. Ik twijfel dus nog tussen een groot feest en een dag in pyjama met ijs. Veel ijs.

2/ Ik verhuis naar Buggenhout. Volledig. Zonder vangnet in Gent. Van scary gesproken.

3/ De nieuwe job houdt extra verantwoordelijkheid in: dus meer overwerken. Sorry honey.

4/ Door bovenstaande factoren, heb ik besloten om mijn activiteiten in Gent stop te zetten. Ik ben de feeling met het stad aan het verliezen en heb er eigenlijk geen tijd meer voor, dus ik heb ontslag genomen als communicatieverantwoordelijke van Jong VLD Gent.

5/ Doordat ik mijn activiteiten bij Open Vld en Jong VLD Gent stopzet, wil ik me wel engageren binnen Open Vld en Jong VLD Buggenhout (als gewoon bestuurslid, niet als kernbestuur). Mijn vriend Roel is bij beiden ook penningmeester, dus dan zien we elkaar tenminste toch al op die vergaderingen ;-)

6/ Zoals je merkt heb ik weinig tijd. Some things never change I guess. Net daarom heb ik besloten om een lijst te maken met daarin de dingen waar ik tijd in wil steken (Roel, werk, VLD, vrienden en familie).

7/ Voornemens qua gezondheid: roken doe ik niet. Nooit gedaan. Dus toch een voornemen waar ik me makkelijk aan kan houden. Een beetje meer sporten, gezonder proberen leven (minder suiker, minder alcohol, minder vetten) en opnieuw wat afvallen (ik ben zo’n jojo-er).

8/ Een belangrijk voornemen is om mijn blog te onderhouden: zowel met leuke verhalen uit m’n privé leven, als opiniestukken over een of ander liberaal thema, als stukjes over acties die ik bij TV Familie ga doen. En ik beloof het: niet (al) te promotioneel.

9/ De verkiezingen komen eraan. Nog geen idee of ik zelf op een lijst zal staan, maar ik weet wel dat ik mijn uiterste best zal doen om alle jongerenkandidaten te steunen. Zo zal ik onder andere een workshop communicatie & social media geven aan alle kandidaten. 

Dus ja, mooie vooruitzichten. Mooie voornemens. En een drukke agenda. Nu hopen op een goede gezondheid! En dat is direct ook mijn voornaamste wens naar iedereen...