Druk weekje…

 Wederom een drukke week achter de rug. Een aantal politieke vergaderingen (dat ik bestuurslid ben bij Jong VLD Gent wisten jullie wel al hé). Daarnaast ook veel andere toffe dingen gedaan. I know, I’m a lucky girl. Mijn ouders zeiden vroeger altijd dat ik precies continu op stap was en niet studeerde. Mijn antwoord dan (en nu nog) is: ‘ik neem geen foto’s van de momenten dat ik studeer.’ In dit geval is dit dus ‘ik neem (meestal) geen foto’s van de momenten waarop ik werk.’

Maar hierbij dus mijn week, in goede en slechte momenten:

Maandag: Eigenlijk een vrij doorsnee dag. Werken en aansluitend bestuursvergadering van Jong VLD Gent. Weinig speciaal eigenlijk, behalve dat we na de vergadering op café zijn blijven plakken tot na middernacht (jaja, op water & cola light). En dat het dinsdagochtend dus zeer deed.

Dinsdag: Na het werk is een vriendin langsgekomen. Ik was aan het koken toen (direct een portie van 3 dagen gemaakt!). Ik heb het rijstgerechtje (met Kyalin rijst) gemaakt die ik op de workshop geleerd heb. Superlekker! (dat vond mijn collega Ward ook toen ik de woensdag hem liet proeven ervan!) Maar na het werk kwam Florence dus langs om me te interviewen voor haar thesis. Natuurlijk heeft ze me ook uitgevraagd over het Kyalin dieet.

Woensdag: Na het werk ben ik in Brussel gebleven aangezien ik erna een politiek commitée had in de Melsensstraat (voor het gemak wordt die door Vld-ers de M34 genoemd), wat vlakbij m’n werk is. Interessant onderwerp, namelijk jeugdwerkeloosheid. Ook hierna zijn we blijven plakken (shame on me!), maar heb ik eigenlijk wel heel leuke mensen leren (beter) kennen.

Donderdag: Tijdens mijn middagpauze had ik mijn wekelijkse afspraak met Frouke. De laatste weken blijf ik wat stabiel. De eerlijkheid gebiedt me om toe te geven dat het steeds moeilijker wordt. Ik ben al vrij veel afgevallen en ja, je ziet het ook goed. En dat komt iedereen me ook vertellen. Samen met de opmerking ‘Je gaat nu toch niet meer vermageren zeker? Je ziet er super uit zo’. Dus, dat helpt niet echt om gemotiveerd te raken. En pasen… tja, do I need to say more? I love chocolat!
Ik ben wel een beetje afgevallen, maar doordat ik wat opgeblazen was (maandelijkse periode) merk je het niet supergoed in mijn resultaten.

66.jpg

Donderdag wel een leuke avond gehad: na het werk me gerusht naar een vergadering met mijn voorzitter van Jong VLD Gent, om de werking van de website & het mailingsysteem te bekijken en erna… kind of een date gehad. Yup, ik ben opnieuw aan het daten! Iets wat vrij makkelijk gaat als je vermagerd bent zo blijkt 
Ik leerde R. kennen de avond voordien (jaja, bij de Jong VLD) en we zijn eerst iets gaan eten en erna naar de film geweest. Kijk, iets gaan eten met iemand die je nog niet zo goed kent is dubbel, zeker in mijn plaats. Enerzijds moest ik gaan uitleggen waarom ik zo moeilijk doe (saus apart, geen frieten, neen ook geen kroketten, meer groentjes) en anderzijds, geef toe: zo’n eerste date is toch altijd een beetje spannend hé? Maar, het werd eigenlijk een gezellige avond. Goede film ook! Dead Man Down. Niet de beste, maar wel oké. Wel klote dat ik geen popcorn mag. Dat blijf ik toch echt wel missen hoor 

Vrijdag: Ik ben na mijn werk direct doorgereden naar m’n ouders, die in Nieuwpoort wonen. Ik had namelijk (buiten het feit dat ik m’n ouders wilde terugzien natuurlijk) m’n Dr. Martens nodig. Meer daarover een beetje verder 

Zaterdag: Eerst nog even met Saar gaan shoppen (haarlak!) en erna ons samen klaargemaakt voor een wat later geweldig feestje bleek te zijn. We zijn namelijk naar een 90′s party geweest in Plan B! GEWELDIG gewoon!! Echt! Ons outfit was er massaal over, maar we genoten van elke seconde! Denk aan ‘Captain Jack’, ‘Jump for joy’, kuiven, breezer, Buffalo’s, Dr. Martens etc ect. Op zo’n momenten denk je echt ‘What were we thinking then?!’

65.jpg

Zondag: Zaterdagnacht was geweldig! Zondagochtend was pijnlijk. Echt! Opstaan om 10u omdat ik beloofd heb aan een vriend van me, Stefaan en mijn voorzitter Jan, om naar de paasbrunch van Jong Groen Gent te gaan. Stefaan als partner van Studio Spark (= bureau dat organisaties begeleidt in de ontwikkeling en marketing van duurzame innovaties om ze klaar te maken voor een nieuwe wereld. Klinkt wel cool hé)
In de namiddag, toen het zo’n prachtig weer was, ben ik met Charlotte & Thibault een terrasje gaan doen. ‘s Avonds ben ik met Thomas en Bert gaan karten. Wat een dag hé? Ik switch nogal van activiteiten als ik het zo lees. Het karten was geweldig! Ik ben aan het trainen voor de kartingwedstrijd die door Plan B georganiseerd wordt op 28 april. Thomas heeft me wat extra training gegeven. T is echt geweldig goed hierin, doet ook mee aan wedstrijden, dus tips krijgen van een pro is altijd de max! The game is on! Erna was ik trouwens nog zodanig in form dat ik wat aerial yoga gedaan heb.

Maandag:  Gezellig avondje met beste vriendin Tatjana, die zo lief was om een slaatje met kip én een doos besjes in huis te halen voor me. She’s a sweetheart!

Dinsdag: Ik ben stout geweest. In plaats van de vergadering van Open Vld Noord Oost of het debat over anarchisme waar ik naartoe wilde, heb ik gespijbeld: ik heb op het werk namelijk gratis tickets gekregen voor mijn allerfavoriete zangeres op dit moment, namelijk Emeli Sandé. Niet alleen ben ik haar vorig jaar ontmoet met een meet & greet, ik luister bijna dagelijks naar haar cd in de auto en ken dus alle liedjes vanbuiten. Samen met een aantal collega’s echt genoten van het optreden. En ik nam R. mee, je weet wel, de jongen waarmee ik naar de film ben geweest vorige donderdag. Memorabele avond, sowieso.

Dus ja, I’m one happy, lucky girl. Ik geniet van m’n leven (ook al sta ik op dieet) en amuseer me te pletter. Het is geweldig om zoveel complimenten te krijgen en om me zo goed te voelen. Dus, ik geef toe, ik volg het dieet iets minder strikt, maar mijn eetgewoontes zijn echt veel verbeterd en ik voel me geweldig. That counts too, no?

 

64.jpg