Een nieuwe fase is aangebroken…

‘Amai, je ziet het wel al goed hé’ en ‘Hoe voel je je nu eigenlijk’, zijn zowat de 2 meest voorkomende commentaren die ik hoor. Ja, je ziet het inderdaad wel goed. 8 kg als je maar een schop groot bent is veel, heel veel. Bijna 2 kledingmaten, zo schijnt het toch.

Maar eerlijk: ja, ik voel me goed. Ik heb het even moeilijk gehad toen het fout liep met mijn vriendje. Het is me ook heel duidelijk geworden dat ik een klassieke emo-eter ben. Wanneer ik gelukkig ben, eet ik veel minder en ben ik slanker. Wanneer ik niet gelukkig ben… tja, net het omgekeerde, met de alom bekende vicieuze cirkel als gevolg.

Gelukkig ben ik behalve een emo-eter ook een emo-shopper (zie ook mijn bloghttp://www.kyalin.be/pamela/emo-eter-jup-helaas-wel/ ). Nuja… gelukkig. Mijn portemonnaie was minder gelukkig, trust me, maar ikzelf des te meer. Zeker omdat ik een aantal leuke kleedjes gekocht heb, die me goed staan en waarmee ik veel complimenten krijg.

Zoals ik in die blog ook aanhaal, heb ik een nogal druk leven. Maar eerlijk: ik geniet daarvan. Ik vind het leuk om die vergaderingen te doen. Ik zit niet graag alleen thuis, dus plan ik ook ergens met opzet mijn agenda vol.

De afgelopen week was meer dan enkel work. Woensdagavond ben ik bij Merel geweest, mijn vriendin die kapster is. Hierbij een fotoke van m’n nieuw kapsel. Een tintje donkerder en weer wat korter.

58.jpg

 

Donderdag had ik opnieuw mijn wekelijkse afspraak met Frouke, mijn coach. Ik had het vorige week al gezegd dat ik het moeilijk had: emo-eten + al die chocolade met Pasen… Het begint door te wegen. Gelukkig bleek de schade echter beperkt gebleven. Mijn gewicht is ongeveer gelijk gebleven en qua vetmassa ben ik wat gedaald:

57.jpg

 Ik ben nu zo’n 3 maand bezig en het is duidelijk dat mijn lichaam snakt naar koolhydraten en fruit enzo, dus zijn we overgeschakeld op fase 2, de reïntroductiefase. Voor de mensen die niet alles gevolgd hebben: ik volg het Kyalin dieet, waarbij ik geen koolhydraten, alcohol en vetten mag eten. Enkel eiwitten, groenten en mager vlees. Daarnaast nam ik zo’n 5 eiwitproductjes per dag, om door de toevoer van eiwitten te vermijden dat je spiermassa in plaats van vetmassa verbrandt. Dit is in een notedop wat het dieet inhoudt. In fase 2 begin je stilletjes aan op te bouwen naar een normaal levenspatroon. Het eerste dat ik terug in mijn leven mag invoeren is ontbijt. Het is misschien een cliché, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dus, vanaf nu: 1 snede bruin brood (of 3 crisp rolls beschuit) + 1 zuivelproduct + 1 stuk fruit (ik heb een lijst waaruit ik mag kiezen). Eindelijk terug een klein stukje brood. Of wat besjes. Hmm! En, een nieuwe lading een productjes die ik mag gebruiken (gele categorie). Ik ben nu al grote fan van de repen met granen en abricoos en die met rode vruchten!

Dus, met volle en hernieuwde moed (het begon eerlijk gezegd wel een beetje lastig te worden), ben ik met fase 2 begonnen. Tijdens het weekend heb ik eigenlijk vooral genoten!

Vrijdagavond was er eerst een mini-congres van Jong VLD Gent. Daarna iets gaan drinken in m’n stamcafé Plan B. Leuk, zoals altijd eigenlijk. Het toffe daar is dat er veel jonge werkende mensen zijn. Denk aan leeftijden tussen 25 en 40, mannen en vrouwen met goede jobs, maar die zich graag amuseren zonder meer. Gewoon, een heel chille bende. En natuurlijk ne supergoeie cafébaas, die binnenkort een 90′s feestje en een kartingwedstrijd voor ons organiseert. Zomaar.

Zaterdagmiddag heb ik wat bijgeslapen (zware avond zondag) en wat aerial yoga gedaan. Aerial Yoga is een niet explosieve en relaxerende manier van trainen, waarbij je oefeningen in een soort doek doet. Dit maakt enerzijds de houdingen makkelijker, terwijl andere houdingen uiterste concentratie vragen en het gebruik van al je spieren om in balans te blijven. Echt wel tof!

56.jpg

 Aerial yoga heb ik geleerd van Gwendy, een enorm toffe en grappige creatieve duizendpoot. Meer info over de lessen vind je op http://www.boyka.org/Aerial-Yoga.html.

Zaterdagavond het verjaardagsfeestje van Pablo, en dus de reünie met de meisjes van Berlijn. Super leuke bende! Echt een fijne, gezellige avond. Ziehier onze birthday boy met z’n harem vrouwen:

55.jpg

Zondag was de beste afsluiter die ik me kon inbeelden van een al heel fijn weekend: een bezoekje aan Thermen R. Meer hierover in mijn volgende blog!